Tuesday, February 23, 2016

Sampai Masa

Dari mimpi yang tak sama, sampailah ke hidup kita. Semuanya berbeza.

Perjalanan hidup ni panjang dan rugi rasanya jika kita membuka buku baru bersama cerita lama.

I believe that we don't get the same moment twice in life. 

Even if we build a new life, it doesn't give the same excitement. Tapi itu mungkin aku.

Pada aku hidup kita tak konsisten. 
Apa yang jadikan hidup kita, hidup adalah diri kita sendiri.

Sembang kau dan aku tak sama. Tapi aku tak gelakkan kau. Pasal aku kenal sembang kau. Agak biadap untuk kita kritik kerana kita punya hak bersuara.

Cuma satu aku mahu pesan.
Aku sama sekali tidak hidup dalam kehidupan kau. 
Aku juga tak pernah bermimpi untuk belayar dalam bahtera kau.

Aku harap kau faham yang kita adalah dua makhluk strangers yang watlek sembang pasal kita (most of the time pasal kau dan cinta kau yang tiada kesudahan). Aku tak boleh layankan pasal kau bukan makhluk yang perlu ada dalam kotak kehidupan aku. 

Common sense.

Okay, aku nak sembang dunia. Aku tahu kau masih nak bersembang cinta kan? Mungkin dah sampai masa kau cari member lain pasal aku tak free untuk beremosi sampai basi. 

Tumpang lalu.