Thursday, November 25, 2010

If You Get A Second Chance

Salam. Masa terfikir nak post entry kali ni,sebenarnya tengah borak-borak dengan ellyana(my sister) . nowadays,semua orang pun sedang berperang dengan masalah-masalah sendir. Tidak salah untuk “fight” tapi itu tidak bermakna kita sering lepaskan peluang yang ada. Lagi-lagi,peluang kedua. Kenapa? Teruk sangat ke bila kita rebut peluang kedua? Lagi baik merebut peluang ke dua dari merebut boyfriend atau girlfriend or isteri or suami orang lain,kan??? Kita terlalu taksub dalam menyalahkan takdir, “ini yang tertulis untuk aku” “dah takdir aku macam ni”  SESUNGGUHNYA ini adalah statement orang yang mengaku kalah,lansung tak inovatif dalam merebut peluang!  Peluang bila kita lihat balik,kadang-kadang ia tak hadir sekali tetapi berkali-kali,tapi kenapa kita sering lepaskan peluang kedua. Ya,peluang kedua mungkin tidak sesempurna yang pertama tapi ianya adalah apa yang kita perlukan dan bukan apa yang kita mahukan.




Be the kind of person that when your feet hit the floor every morning,the devil says “oh,crap, she’s/he’s up!”
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treats you right.
Love the ones who don’t just because you can! Believe everything happens for a reason.
IF YOU GET A SECOND CHANCE, grab it with both hands.
If it changes your life,good nor bad.. kiss it slowly and forgive quickly.
A strong person knows how to keep their life in order. Even with tears intheir eyes, they still manage to say “I’m ok” with a smile. God never said life would be easy. God just promised it would be worth it. God saw your sadness and said hard times makes you learn. Be honest to yourself.
Everythings flow and nothing stay, that’s world and it is life. Life isn’t miserable if you don’t treat it like shit ;)



*with a lil’ help from ellyana fer this post,tq ;) *

No comments:

Post a Comment